Sommarminne 6: Låtsassemester

19.10.2017 kl. 19:43

”Hej! Kul att se dig igen! Hur är det med … allt?” Det är alltid svårt att veta riktigt var man ska börja när man träffar en kompis man inte sett på över ett år. Den här kompisen (från Tyskland) lärde jag känna när jag studerade i Göteborg och sedan dess har vi hälsat på varandra en eller ett par gånger per år. Nu augustisemestrar hon i Visby med sin pojkvän och deras bebis och en Volkswagen husbil från 1987.

De slår sig ner på en campingplats nära stan och första kvällen lagar vi mat i deras lilla husbilskök, dricker några folköl och ger varandra en resumé över vad som hänt det senaste året. Deras semesterhumör smittar av sig och jag försöker låtsas att jag också har långledigt och håller på att bila runt i Nordeuropa.

De två följande dagarna leker jag guide i Visby och lyckas leda dem relativt rätt genom gränderna. Vi fikar, äter glass, fikar igen, lagar mera mat i deras husbilskök och dricker lite mera ljummen folköl. Det är skönt att bara hänga och ta det lugnt, leka lite med bebisen och prata minnen från en långt mycket vildare studietid.

Efter helgen packar de ihop och kör tillbaka till Tyskland och jag återgår till min inte-längre-semester-vardag med jobb, matlagning i riktiga kök och mycket färre glassar.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Tove Lillsund heter jag och det här är mina historier från Jakobstad, Helsingfors, Bangkok, Stockholm, Göteborg och alla andra platser jag passerar på vägen mot oklara mål.

Senaste kommentarer