29

11.01.2018 kl. 16:34

Förra året på min födelsedag var jag helt ny i Visby. Det var min andra dag på ön och jag kände ingen. Jag minns att jag satt på en mur med en cigarett i mungipan, spanade ut över stan och tänkte stora tankar. Tills jag fick nog och gick på bio och såg Star Wars.

I år satt jag varken på en mur eller gick på bio. Under det år jag bott i Visby har jag hunnit lära känna ett helt gäng fina människor och det kändes självklart att fira min födelsedag tillsammans med dem. I bastun förstås. Efter några havsdopp sätter vi oss på tork på ett av de få vinteröppna ölhaken. Vi skålar in mitt sista år innan trettioårskrisen och jag känner mig mer än nöjd.

När jag kommer hem på natten sitter jag en stund i köket och knaprar på de (något brända) chokladkakor jag fått en av en kompis. Jag tänker att livet är bra lustigt när allt kommer omkring, och att det inte är så farligt att bli äldre. Mycket blir ju bättre med åren, trots allt.

Det är sällan jag kunnat plocka blommor på min födelsdag. Tydligen går det på Gotland.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Tove Lillsund heter jag och det här är mina historier från Jakobstad, Helsingfors, Bangkok, Stockholm, Göteborg och alla andra platser jag passerar på vägen mot oklara mål.

Senaste kommentarer